Ivm Covid-19 hanteren wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM en bieden wij momenteel alleen lessen in de tuin aan.

SEARCH

Ik ben Alexandra Bongaerts, getrouwd met Rob en samen hebben wij 2 volwassen kinderen. Vanaf mijn 18e jaar werk ik in de ouderenzorg. Met name met de doelgroep ouderen heb ik veel ervaring. Yoga is in 2010 op mijn pad gekomen, tijdens mijn opleiding Psycho Sociaal Werk. Ik ben begonnen met yoga omdat ik wilde ervaren wat het precies was en wat het me zou opleveren. Na het succesvol afronden van mijn opleiding PSW ben ik me gaan verdiepen in yoga. Inmiddels heb ik diverse yoga opleidingen afgerond.

Mijn 1e kennismaking met yoga was vervolgens de Asthanga yoga. Nadat ik een jaar lessen had gevolgd, ontstond de interesse om de verdieping te zoeken. Ik startte met de yoga opleiding in Sittard bij Lucy Dirkmeyer. Een 3 jarige opleiding Hatha yoga. Inmiddels geef ik al ruim 10 jaar yogales. Gedurende die 10 jaar heb ik al vele opleidingen mogen volgen, zoals Yin yoga, Pilates, Mindwalk en programma’s speciaal gericht op kleuters en peuters, tieners, volwassenen en senioren. In 2020 rond ik mijn specialisatie jaar zwangerschapsyoga af en daarmee rond ik ook mijn 4-jarige opleiding bij Saswitha in Bilthoven af.

Yoga heeft me meer tot mezelf gebracht, down to earth. Bewust worden van lichaam, geest en adem. De fysieke yoga- en ademhalingsoefeningen op de mat, aangevuld met meditatieve momenten, helpen mij telkens weer om ‘yogi te zijn’ in het dagelijkse leven. Hoe mooi is het, als je voelt en beseft dat je zelf alles in je hebt om dagelijks toe te kunnen passen. In de huidige 1,5 meter samenleving is in verbinding zijn met je ware zelf belangrijker dan ooit. Voor mij zal yoga altijd in mijn leven geïntegreerd blijven. Daarbij ben ik dankbaar dat ik het mag doorgeven aan iedereen die bij mij op yoga les zit en komt.

Liefs, Alexandra

Ik ben gecertificeerd voor: 
– Yoga voor volwassenen;
– Yoga voor kinderen;
– Yoga & bewegingsbeperking.

Gevolgde opleidingen:

2020: Zwangerschapsyoga bij Saswitha Yoga opleidingen te Bilthoven
2019: Yoga Nidra Sittard
2019: Mindwalk
2018: Yin yoga bij Aalo Yoga academie Leiden en trainingen bij Saswitha.
2017: Adem & pranayama bij Saswitha Bilthoven.
2016 : Yoga & meditatie bij Saswitha.
2015: Holistische kinderyoga bij Arterre Nijmegen.
2014: Yoga voor ouderen bij Samsara Yoga Utrecht.
2012: yoga & bewegingsbeperking bij Yoga Opleiding Limburg Sittard
2012: Kinder-yoga bij YOL Sittard.
2011 – 2014: 3 jarige Hatha yoga docent bij YOL Sittard.

Door yoga ben ik me meer bewust geworden van mijzelf. Wie ik ben, hoe ik in de wereld sta: zowel  fysiek, mentaal als spiritueel.