SEARCH


Een Hatha yogales duurt bij ons een uur en begint bij ons altijd met een moment van stilte. Aankomen bij jezelf, en loslaten wat geweest is. We beginnen meestal met de berghouding. Dit is een actieve staande houding die we opbouwen. We worden ons bewust van hoe het voelt om te staan en hoe ons lichaam voelt. Daarna richten we ons op de ademhaling. Hoe adem je op dit moment? Adem je diep of juist oppervlakkig, snel of rustig? Je ervaart hoe het is om de aandacht bij jezelf te brengen en prikkels van buiten af los te laten.

Vervolgens gaan we verder met staande losmaakoefeningen. Bijvoorbeeld een zonnegroet. Met deze houdingen maken we het lichaam los en warm en bereiden we het lichaam voor op de verschillende yogahoudingen (asana’s), die we staand, zittend en liggend (buik-rugligging) zullen uitvoeren.

Tijdens iedere les wordt tussendoor een meditatie-, concentratieoefening en/ of een ademhalingsoefening (pranayama) gedaan. De les wordt altijd afgesloten met een (lange) liggende eindontspanning.

De les is voor iedereen te volgen, ieder op zijn eigen niveau. Wij vinden het belangrijk dat je tijdens de yoga goed je eigen grens bewaakt en deze leert te accepteren. Ieder lichaam is anders met zijn eigen mogelijkheden en eventuele beperkingen.

We nodigen je graag uit om een yogamoment te ervaren!

Back to Top