Ivm Covid-19 hanteren wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM en bieden wij momenteel alleen lessen in de tuin aan.

SEARCH

Hatha yoga; vanuit de Saswitha methode:

Saswitha yoga is een vorm van Hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.

Een yogales bestaat bij ons uit staande, zittende en liggende houdingen. Deze voer je eerst dynamisch uit, hierdoor wordt de statische fase voorbereidt. De adem is de dragende kracht van de beweging en bundelt de aandacht. Er ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en de gewrichten komen aan bod. De houdingen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf, je wordt bewust van lichaam, geest en adem of datgene wat je werkelijk bent.  Je gaat leren om het denken rustiger te maken, blokkades te doorgronden en spanningen los te laten.