SEARCH

Wie zijn wij?

Alexandra Bongaerts

Ik ben getrouwd met Rob en samen hebben wij 2 volwassen kinderen. Ik ben al lange tijd werkzaam in de gezondheidszorg. Met name met de doelgroep ouderen heb ik veel ervaring. Enkele jaren geleden heb ik een opleiding psychosociaal werk gevolgd en met succes afgerond. Na deze opleiding ben ik me gaan verdiepen in yoga. Inmiddels heb ik diverse yoga opleidingen afgerond.

Ik ben gecertificeerd voor: 
– Yoga voor volwassenen;
– Yoga voor kinderen;
– Yoga & bewegingsbeperking.

Gevolgde opleidingen:

2011 – 2014: Hatha yoga docent bij Yoga Opleiding Limburg te Sittard.
2012: module yoga en bewegingsbeperking en kinder-yoga bij YOL Sittard.Door yoga ben ik me meer bewust geworden van mijzelf. Wie ik ben, hoe ik in de wereld sta: zowel  fysiek, mentaal als spiritueel.
2014: module yoga voor ouderen bij Samsara Yoga te Utrecht.
2015: opleiding holistische kinderyoga bij Arterre te Nijmegen.
2016: opleiding yoga en meditatie bij Saswitha Yoga opleidingen Bilthoven.
2017: opleiding adem & pranayama bij Saswitha Yoga opleiding Bilthoven.
2019: opleiding Yoga Nidra te Sittard
2019: De 200 uur opleiding Yin Yoga Aalo Yoga academie.
2020: Bijscholingstrainingen bij Saswitha.
2021: opleiding voetreflexologie bij total health academy.

Rob Bongaerts (1965)   

Enkele jaren geleden ben ik door mijn vrouw Alexandra geïnspireerd geraakt voor yoga. Mijn aanvankelijke afkeur voor yoga is omgebogen, toen ik zelf ging ervaren hoe yoga kon bijdragen aan mijn fysieke, mentale en geestelijke welzijn. Door mijn werk en dagelijks fanatiek sporten heeft vooral mijn fysieke lijf het nodige te verduren gehad. Alexandra heeft mij geïnspireerd om beter naar mijn lijf te luisteren en te beseffen dat alle ervaringen uit het leven worden opgeslagen in het fysieke lijf.

De afgelopen jaren heb ik leren voelen wat goed voor me is, in plaats van routinematig vaste patronen te volgen. Door mijn vaste patronen te doorbreken en nieuw gedrag te stimuleren voel ik me al jaren fit en vitaal, zonder pijn en met een uitstekende energie. En dat hoop ik elke dag nog verder te ontwikkelen. Dit heeft mij tevens doen beseffen dat ik hier nog meer mee wil doen en anderen daarbij wil ondersteunen.

Ik ben HBO geschoold op gebied van opleidingskunde, Human Resource Management en coaching. Daarnaast heb ik diverse post HBO leergangen gevolgd met uiteindelijk steeds meer specialisatie richting leefstijl – en vitaliteitscoaching. Verder ben ik o.a. gecertificeerd voor:
– Ashtanga Vinyasa flow yoga;
– Hatha yoga;
– Trauma Sensitieve yoga (TSY);
– Dru yoga voor de rug;
– Natuurgeneeskunde en Yin yoga.

Momenteel ben ik als (loopbaan)coach werkzaam binnen het Ministerie van Defensie. Bij Defensie heb ik enkele jaren geleden de mogelijkheid gekregen om opgeleid te worden tot yoga docent. Defensie heeft namelijk de ambitie om op elke militaire kazerne, wekelijks yoga aan te bieden, om burger- en militaire medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Ook bij de nationale politie wordt yoga op de werkplek aangeboden. Sinds 2017 verzorg ik naast mijn werk, wekelijks yogalessen op verschillende militaire locaties. Ik ben door diverse docenten van de nieuwe yogaschool van Johan Noorloos uit Amsterdam opgeleid. De basis daarvoor was Ashtanga Vinyasa (power) yoga. In 2018 heb ik een aanvullende 50 uurs module Hatha yoga en de 50 uurs module Trauma Sensitieve Yoga gevolgd. Hierbij wordt specifieke aandacht gericht op mensen met stress, trauma’s, PTSS ed. In 2019 heb ik een 50 uurs module verdieping Vinyasa yoga gevold en in 2020 een speciaal yoga programma voor mensen met rug problemen (Dru). In 2021 heb ik de 50 uurs opleiding natuurgeneeskunde en yin modules 1 en 2 gevolgd bij Emrik Suichies (Bivag.nl).

Naast de yoga ben ik opgeleid tot gecertificeerd fitnesstrainer A en B via EFAA/NL actief en spinning instructeur. Ik geef wekelijks spinninglessen bij Lifestyle Vitae in Weert. Momenteel volg ik de post HBO opleiding leefstijl- en vitaliteitscoach bij MARK Academie.

Momenteel zijn we samen aan het onderzoeken op welke manieren we samen, naast ons reguliere werk, yoga voetreflexologie en leefstijl-/vitaliteitscoaching kunnen en willen aanbieden aan particulieren, bedrijven en overheid.

Voor meer informatie over individuele – of teamcoaching zie: www.coachingweert.nl

Back to Top