Ivm Covid-19 hanteren wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM en bieden wij momenteel alleen lessen in de tuin aan.

SEARCH

Enkele jaren geleden ben ik door mijn vrouw Alexandra geïnspireerd geraakt voor yoga. Mijn aanvankelijke afkeur voor yoga is omgebogen toen ik zelf ging ervaren hoe yoga kon bijdragen aan mijn fysieke, mentale en geestelijke welzijn. Door mijn werk en dagelijks fanatiek sporten heeft vooral mijn fysieke lijf het nodige te verduren gehad. Alexandra heeft mij doen inzien om beter naar mijn lijf te luisteren en te beseffen dat alle ervaringen uit het leven worden opgeslagen. Voelen wat goed voor me is in plaats van routinematig vaste patronen volgen.

Momenteel ben ik als (loopbaan)coach werkzaam binnen het Ministerie van Defensie. Bij Defensie heb ik de mogelijkheid gekregen om opgeleid te worden tot yoga docent. Defensie heeft namelijk de ambitie om op elke militaire kazerne, wekelijks yoga aan te bieden, om burger- en militaire medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Ook bij de nationale politie wordt yoga op de werkplek aangeboden. Sinds 2017 verzorg ik naast mijn werk, wekelijks yogalessen op verschillende militaire locaties. Ik ben door diverse docenten van de nieuwe yogaschool van Johan Noorloos uit Amsterdam opgeleid. De basis daarvoor was Ashtanga Vinyasa (power) yoga.

In 2018 heb ik een aanvullende module Hatha yoga en Trauma Sensitieve Yoga gevolgd. Hierbij wordt specifieke aandacht gericht op mensen met stress, trauma’s, PTSS ed. Momenteel zijn we samen aan het onderzoeken op welke manieren we samen, naast ons reguliere werk, yoga kunnen en willen aanbieden aan particulieren, bedrijven en overheid. In 2019 heb ik een 50 uurs verdiepingsmodule Vinyasa yoga en een speciaal rug-programma vanuit de Dru Yoga gevolgd. In 2020 start ik een post HBO leergang Lifestyle en vitaliteits coaching.

Ik ben gecertificeerd voor: 
– Ashtanga Vinyasa flow yoga
– Hatha yoga
– Trauma Sensitieve yoga (TSY)

 

Naast yoga verzorg ik ook wekelijks spinning lessen bij MyHealth Club in Weert. Twee activiteiten die elkaar mooi aanvullen.

Voor meer informatie over individuele – of teamcoaching zie: www.coachingweert.nl.

Enkele recente artikelen over yoga bij Defensie en politie: 

– Squééze die benen bij elkaar;
– Zonnegroetjes bij Defensie;
– Militairen aan de yoga; 
– Ook militairen mogen voelen;
– Yoga op het werk;
– Yoga en Mannen; 
– Yoga bij het Korps Commando Troepen.