Ivm Covid-19 hanteren wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM en bieden wij momenteel alleen lessen in de tuin aan.

SEARCH

In de Yin yoga les maak je kennis met de kracht van de stilte; een ‘zijn-modus’ in plaats van een ‘doe-modus’. Het gaat om acceptatie, loslaten en naar binnen kijken. Het is een (intensieve) yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid van bindweefsel en levensenergie (Chi) samenkomen. Yin is de tegenhanger van ons hectische leven; de stilte in de storm

Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha yoga (de houdingen) en verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. De Chinese geneeskunde is de basis van de Yin yoga.

Yin yoga is een zachte yogastijl. Ons manier van leven is vaak erg Yang georiënteerd, gericht op presteren, vooruitgang, doelgerichtheid. Yang is belangrijk om dingen te bereiken, maar bij te veel Yang en te weinig Yin raken we uit balans. Om in balans te blijven hebben we Yin en Yang nodig.

Bij Yin yoga blijf je een paar minuten in een bepaalde houding. Doordat je relatief langer in een houding blijft bereik je niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan zoals bindweefsel. (fascie). Je ontwikkelt in de diepe lagen van je lichaam flexibiliteit, waardoor de flow van Chi wordt bevorderd.

In de Yin les ben je bewust van het nu. Je leert tijd te nemen voor je lichaam, gevoel en adem. Een Yin les is ook goed in combinatie met een Yang les zoals fitness, fietsen of hardlopen. Yin vraagt om een open hart en open mind. Er is geen oordeel.

Enkele effecten van Yin:

  • Bindweefsel wordt soepeler
  • Vermindert spanning stimuleert de meridianen, waardoor de energie beter gaat stromen.
  • Kan acupunctuur behandeling ondersteunen.
  • Je wordt bewust van het hier en nu.

Yin is een zachte, voedende, verbindende kracht! Het is de tegenhanger van ons hectische leven.

……………………………………………………………………………………….

Yin Yoga 

Oorsprong:
Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha yoga (de houdingen) en verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. De Chinese geneeskunde is de basis van de Yin yoga. Yin yoga is een zachte yogastijl.

Waarom?
Onze manier van leven is vaak erg Yang georiënteerd; gericht op presteren, vooruitgang, doelgerichtheid. Yang is belangrijk om dingen te bereiken, maar bij te veel Yang en te weinig Yin raken we uit balans. Om in balans te blijven hebben we Yin en Yang nodig. Yin is een zachte, voedende, verbindende kracht! Het is de tegenhanger van ons hectische leven.

Een Yin les is een waardevolle aanvulling op Yang lessen zoals Hatha, Vinyasa, atletiek, fitness, spinning, fietsen of hardlopen. 

Hoe?
Yin vraagt om een open hart en open mind. Er is geen oordeel. Bij het beoefenen van Yin yoga blijf je een paar minuten in een bepaalde houding. Doordat je relatief langer in een houding blijft bereik je niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan zoals bindweefsel. (fascie). Je ontwikkelt in de diepe lagen van je lichaam flexibiliteit, waardoor de flow van Chi wordt bevorderd. In de Yin les ben je bewust van het nu. Je leert tijd te nemen voor je lichaam, gevoel en adem.

Wie?
Een Yin les kan door iedereen worden gevolgd. Bij lichamelijke beperkingen worden hulpmiddelen gebruikt of worden houdingen aangepast.

Enkele effecten:
Bindweefsel wordt soepeler
Vermindert spanning, stimuleert de meridianen, waardoor energie beter stroomt.
Kan acupunctuur behandeling ondersteunen.
Je wordt bewust van het hier en nu. 

Meer weten?